Ξεκίνησε σήμερα στην επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών.

«Άκουσα με πολύ προσοχή όλες τις παρατηρήσεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τη δυνατότητα διορθώσεων. Επί της αρχής δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Πείστηκα από τη συζήτηση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε κατηγορηματικά ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας οδηγεί σε απολύσεις και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε υπερήφανος που είναι μέλος και στηρίζει μια κυβέρνηση που εκπροσωπείται από τρία κόμματα, τον σχηματισμό της οποίας χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη θεσμική επιτυχία της μεταπολίτευσης» και «μια ελπιδοφόρα εγγύηση για το μέλλον».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σχετικά με τους 500 υπαλλήλους στο ΙΚΑ, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι αρμόδιο για το χειρισμό του θέματος είναι το υπουργείο Εργασίας,το οποίο πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα.

«Η απόφα��η του διοικητικού εφετείου είναι άμεσα εφαρμοστέα. Δεν επιδέχεται παρέμβαση ούτε μπορεί κανείς να την αναστείλει, δυστυχώς. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι η έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αρμόδιο για το θέμα είναι το Υπουργείο Εργασίας και, από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, ετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας και να οριστεί το γρηγορότερο η δικάσιμος».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για «ένα σκληρό και βάρβαρο μέτρο που συνθλίβειό,τι κοινωνικό κράτος έχει απομείνει».

Η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα τόνισε ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί μόνο μνημο��ιακές υποχρεώσεις, χωρίς να έχει γίνει καμία σοβαρή μελέτη, ενώ για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές της χώρας, μίλησε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ανέφερε ότι το κόμμα του καταψηφίζει και επί της αρχής και επί των άρθρων «ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που ισοπεδώνει την κοινωνία».

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.