Δεν θα απαντά εφεξής σε ερωτήσεις που δεν χρησιμοποιούν τους διεθνώς αποδεκτούς όρους για την ονομασία των Σκοπίων δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου από την FYROM που αποκαλούσε την χώρα του σαν «Μακεδονία».
«Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε γείτονες και αυριανοί εταίροι» ανέφερε επίσης ο κ. Δελαβέκουρας, ο οποίος υπενθύμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση κρατά μια εποικοδομητική στάση», παραπέμποντας και στην πρόταση του Μνημονίου Κατανόησης που υπέβαλε πρόσφατα η Ελλάδα, όπως και στην ομόφωνη απόφαση των 27 υπουργών Εξωτερικών για την ανάγκη σεβασμού των καλών γειτονικών σχέσεων και την προώθηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ αποδοκίμασε και τον χαρακτηρισμό «γυφτοσκοπιανοί» που χρησιμοποίησε στη Βουλή για τους πολίτες των Σκοπίων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ.Παναγιώταρος.

«Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αυτή η έκφραση, την οποία εξάλλου δεν θα χρησιμοποιούσε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης» απάντησε σε σχετική ερώτηση. Όπως πρόσθεσε, «σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι οι πολίτες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι».