Σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων «απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες που στηρίζουν την τρόικα» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, μετά τις νέες αποχωρήσεις βουλευτών του κόμματος και τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ο ένας εκ των δύο βουλευτών που αποχώρησαν σήμερα, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ήταν γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο δεύτερος, ο Γιάννης Κουράκος, έκανε δήλωση – βόμβα, καταγγέλλοντας ότι στην ίδρυση και λειτουργία του κόμματος εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ.Καμμένος ανέφερε, μεταξύ άλλων, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας:

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο απόλυτα ερασιτεχνικό, προωθούμενο βέβαια από επαγγελματίες που έχουν στόχο να στηρίξουν την τρόικα, τους δανειστές και τα όργανά τους τα πολιτικά στην Ελλάδα. Προσπάθησαν να μας διαλύσουν αλλά βρήκαν απέναντί τους ένα τοίχο, τον τοίχο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά, όσο περισσότερο τα χτυπάς, τόσο πιο βαθιά μπαίνουν στον τοίχο».

Όσον αφορά την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματός του ανέφερε:

«Οι προσυνεδριακ��ς συγκεντρώσεις θα γίνουν από τον Ιανουάριο. Μέχρι τις 30 του μηνός θα εγγραφούν τα νέα μέλη. Σε 15 πόλεις της Ελλάδας θα μιλήσουν όλοι οι πολίτες και εκείνοι που γίνονται μέλη, οι οποίοι έχουν και δικαίωμα ψήφου, και εκείνοι που θέλουν να μιλήσουν ελεύθερα. Θα εκλέξουμε με δημοκρατικές διαδικασίες τους συνέδρους που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο που θα επιβεβαιώσει την Εθνική Αντιπρόταση και θα την ενισχύσει».