«Εγώ και η κυβέρνηση μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε» έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους υπαλλήλους της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, απαντώντας σε ερώτηση για τις «απειλές» τους να μπλοκάρουν το νομοθετικό έργο της Βουλής. Όπως πρόσθεσε «όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπως και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κυμάνθηκαν κατά τα άλλα σε πανηγυρικούς τόνους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο άναψε οριστικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης από την Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για «δικαίωση της πολιτικής των τριών κομμάτων που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της» και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Κουβέλη και τους βουλευτές τους, όπως και τους «αγωνιστές» - όπως τους χαρακτήρισε- βουλευτές της ΝΔ για τη στήριξη στην κυβέρνηση.

«Είναι μια νέα αφετηρία για όλους τους Έλληνες που έχουν φύγει από τον γκρεμό και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πάρει 52 δις ευρώ, από τα οποία 40 δις θα μείνουν μέσα στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σβήνουν περίπου διπλάσιο (22 δις) χρέος .

Όπως δεσμεύτηκε, μέσα στους επόμενους μήνες το Δημόσιο θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει το κράτος στους Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια (9 δις.) και διαβεβαίωσε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα διοχετευθεί ρευστότητα προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μήνυμα έστειλε και προς το εσωτερικό της χώρας και τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης. «Κάποιοι θεωρούσαν βέβαιο ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Κάποιοι πίστευαν ότι δεν αναδιαπραγματευόμαστε τίποτα, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κόπηκαν τα επιτόκια για τα επόμενα 10 χρόνια , ότι κόπηκαν τα χρεολύσια για τα επόμενα 15 χρόνια» ανέφερε, ενώ κατέληξε: «Αποκαταστήσαμε την ελπίδα στην Ελλάδα αλλά και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού»

Στουρνάρας: το ταξίδι για την ανάπτυξη τώρα αρχίζει

Για δικαίωση μίλησε στις δηλώσεις του και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Σήμερα επιβεβαιώνεται μια προσπάθεια πολλών μηνών για όσους δούλεψαν νύχτα- μέρα και το αποτέλεσμα ήταν ή έγκριση να δοθούν στην Ελλάδα 41,9 εκ ευρώ και 52 δις ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου» ανέφερε.

Ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι απόψε κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ αποκάλυψε ότι «δόθηκε πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό στη συνεδρίαση».

Κατά τον ΥΠΟΙΚ «η Ελλάδα κέρδισε χρόνο για να μπορέσει να πετύχει την αναστροφή της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης» , σε αντίθεση με όσα hedge funds, όπως συμπλήρωσε, επένδυσαν στην χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και τώρα υφίστανται τις συνέπειες.

​​​​​​