Μέτρα για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα τις προτάσεις του κόμματός του σε συνέντευξη τύπου.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, καθώς μπαίνουμε στο πιο δύσκολο αλλά και το πιο ελπιδοφόρο εξάμηνο, το οποίο θα έχει πολλές δυσκολίες, αλλά και ενθαρρυντικά στοιχεία για την επίτευξη του στόχου των πλεονασματικών προϋπολογισμών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ αφορούν 430.000 άτομα που ανήκουν στις παραπάνω και έχουν συνολικό δημοσιονομικό κόστος 122 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει:

- Την εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις περικοπές στις συντάξεις και τα δώρα.

-Τη μη περικοπή του ΕΚΑΣ (όπως νομοθετήθηκε για τους κάτω των 65 ετών) για τους ανάπηρους και τα παιδιά.

- Την επέκταση των ισχυουσών προβλέψεων για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, ώστε να περιοριστεί ριζικά το φαινόμενο των ανασφάλιστων πολιτών.

- Τ��ν καθιέρωση μεταβατικής περιόδου στην αύξηση των ορίων ηλικίας (από 65 σε 67 έτη), ώστε να μην οδηγηθούν άνεργοι μεγάλης ηλικίας σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού.

- Την εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των αγροτών ως προς τα γενικά όρια, με τους άλλους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι κάποιες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις είχαν ψηφιστεί την 7η Νοεμβρίου, ��λλά τελικά επήλθαν αλλαγές, ύστερα από πίεση της τρόικας.