Πέρασε για τα καλά στην αντεπίθεση σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τις διαδοχικές καταγγελίες και αποχωρήσεις πρώην στελεχών του κόμματος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή του ant1, o κ.Καμμένος προχώρησε σε νέες αιχμηρές δηλώσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές».

«Κάποιοι επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα», δήλωσε ο κ.Καμμένος και πρόσθεσε ότι το θέμα που προκύπτει είναι πολιτικό, ενώ ερωτηθείς «αν είναι στημένο το σκηνικό» απάντησε ότι «θα το δείξουν οι επόμενες ώρες».

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Μανώλη για το non paper του Μαΐου που έφθασε στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για «παραμύθια», επαναλαμβάνοντας ότι δεν εδόθη από τον ίδιο.

«Δεν έδωσα εγώ το non paper» τόνισε ο κ.Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα έμπαινε ποτέ σε μια κυβέρνηση που αποδεχόταν το μνημόνιο.

Ερωτώμενος για την παραίτηση του κ. Ζώη, ο κ.Καμμένος εξέφρασε την έκπληξή του και επισήμανε ότι παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του Κινήματος αλλά δεν έχει φύγει από το Κίνημα.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος τόνισε πως το κίνημα από την π��ώτη στιγμή δεν παίρνει ιδεολογική ταυτότητα και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του είναι ανοιχτό σε συνεργασία με την Αριστερά, το κέντρο και όσους πολίτες συμφωνούν με τις θέσεις τους.

Όταν τον ρώτησαν περί ενδεχόμενης συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι προεκλογικά υπήρχε συμφωνία σε ό,τι αφορά την καταγγελία του Μνημονίου, ωστόσο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει θέση. Για τους ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, προϋπόθεση για οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία είναι τα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε πρόθυμος να υποδεχτεί στο κόμμα όσους βουλευτές δεν έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και ζητήσουν να μπουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ για τον κ. Νικολόπουλο δήλωσε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα γιατί έχει ψηφίσει το Μνημόνιο, άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κίνημα του κ. Νικολόπουλου.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο