Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας. «Το μόνο που είναι πια αναγκαίο να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι όχι να ψηφίζουμε μνημονιακούς νόμους, αλλά να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ως ανάγκη και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να σταματήσει «την καταστροφή της χώρας» .

«Πονηρή πρόθεση» απέδωσε επίσης στην πρόθεση τουλάχιστον δύο (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης να θέσουν θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την απλή αναλογική. Ας τη φέρουν αύριο. Ό,τι και να κάνουν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν τον πόθο του λαού μας για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή» τόνισε.

Την κυβέρνηση κατηγόρησε επίσης ότι «δεν μπορεί πια να δώσει τίποτα θετικό, μόνο φόβο και καταστροφή, μόνο ψέματα και ακροδεξιές ακρότητες». Όπως ισχυρίσθηκε επίσης «Είπαν ψέματα πολλές φορές, έθεσα�� εκβιασμούς που τους ακύρωσε η ίδια η ζωή. Τα όπλα τους έχουν μείνει άσφαιρα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε και το δίλημμα «εκτροπή από τη συνταγματική τάξη και τη δημοκρατική λειτουργία με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ή ανατροπή της καταστροφικής της πολιτικής, με τον λαό στο προσκήνιο και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταλύτη των μεγάλων εξελίξεων και αλλαγών στη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις προτάσεις του για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, «κούρεμα» του χρέους για την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Μίλησε επίσης για «ανησυχη��ική σπουδή» της κυβέρνησης, ώστε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, «να απαλλάξει από κάθε ποινική, αστική, διοικητική, ευθύνη τα ΔΣ των τραπεζών λόγω της συμμετοχής του στην επαναγορά των ομολόγων».
Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα ακόμα αποσπασματικό σχέδιο της προϋπάρχουσας κατάστασης» και «νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά».