Θες να κοιμάσαι και να νιώθεις ότι «πετάς»; Τότε πήγαινε μια βόλτα μέχρι το αεροδρόμιο Αrlanda της Στοκχόλμης. Ακριβώς δίπλα, υπάρχει ένα «συνταξιοδοτημένο» αεροσκάφος της Singapore Airlines το οποίο έχει μετατραπεί σε… ξενοδοχείο, το λεγόμενο Jumbo Hotel.

Αν δεν φοβάσαι τα αεροπλάνα, αν και το συγκεκριμένο δεν απογειώνεται, υπάρχουν μέσα σε αυτό 25 δωμάτια τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως κατάλυμα όταν θα βρίσκεσαι στη γύρω περιοχή. Μάλιστα, το φαγητό σερβίρεται σε «αεροπορικούς» δίσκους, έτσι ώστε να νιώθεις εν πτήσει!

Η ιδέα αυτού του … πρωτότυπου ξενοδοχείου ανήκει στον κ. Oscar Dios, έναν 37χρονο Ελληνο-αυστραλό επιχειρηματία. Ο Dios σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν εφόσον δεν υπάρχουν καλύμματα κοντά στο αεροδρόμιο να προσφέρει οικονομική διαμονή στους ταξιδιώτες που ήθελαν άμεση γειτνίαση με τον αερολιμένα.
Έτσι, έκανε πράξη το ξενοδοχείο- αεροπλάνο το οποίο έχει τεράστια επιτυχία και γι’ αυτό το λόγο σκοπεύει να κάνει το ίδιο και στην Αυστραλία.


Όσον αφορά τις τιμές; Ένα απλό δωμάτιο στοιχίζει 350 δολάρια τη βραδιά ενώ η σουίτα του ξενοδοχείου, που δημιουργήθηκε στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, κοστίζει 500 δολάρια.