Τον... μπελά του βρήκε ένας άνδρας στη Νέα Ζηλανδία, που είπε να χορέψει έναν χορό με την καλή του και βρέθηκε κατηγορούμενος για συζυγική βία!

Ο Αλετίν Τσαν, Τούρκος μετανάστης και ιδιοκτήτης εστιατορίου, χόρευε με την γυναίκα του τον παραδοσιακό χορό κολμπαστί, όταν ένας περαστικός τους είδε και κατήγγειλε στην αστυνομία πως... την χτυπούσε και επιχείρησε να την στραγγαλίσει!

Ο χορός, που πρωτοεμφανίστηκε το 1930, περιλαμβάνει απότομες κινήσεις που θυμίζουν πυγμαχία και κεφαλοκλειδώματα, κάτι που ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο.

«Πάντα χορεύουμε έτσι. Είμαι χαρούμενος να χορεύω με την οικογένειά μου, ποιό είναι το κακό; Οι άνθρωποι εδώ νόμιζαν ότι τη χτυπάω και όχι ότι χορεύω, έτσι είναι η κουλτούρα μας», είπε ο Τσαν.

Ο δικαστής, πάντως, δεν πείστηκε και πολύ... Ανέθεσε στην αστυνομία να του βρει ένα DVD με τον επίμαχο χορό εντός 2 εβδομάδων, ώστε να αποφανθεί αν ο σύζυγος ήταν όντως χορευταράς και όχι βίαιος!

Στις 17 του μήνα, ο κ. Τσαν θα μάθει αν θα χορέψει ξανά με την γυναίκα του. Πάντως, μετά την τόση ταλαιπωρία, κολμπαστί δύσκολα θα ξαναχορέψει...