Ούτε που το φανταζόταν η 15χρονη Rebecca από τη Βρετανία, όταν προσκαλούσε μέσω Facebook 15 στενούς φίλους στο πάρτι γενεθλίων της, ότι τελικά στην πρόσκληση της θα ανταποκρίνονταν 21.000 άτομα και θα χρειαζόταν ακόμη και η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η 14χρονη έκανε ένα βασικό λάθος. Παρέλειψε να ορίσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση,στην οποία μάλιστα είχε συμπεριλάβει τόσο το τηλέφωνο όσο και τη διεύθυνσή της, ως «ιδιωτική», με αποτέλεσμα αυτή να είναι ορατή όχι μόνο στους δικούς της φίλους αλλά στους φίλους των φίλων της και στους φίλους των φίλων των φίλων της!

Το πάρτι τελικώς ακυρώθηκε, η πρόσκληση αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα και η αστυνομία άρχισε τις περιπολίες στην περιοχή προληπτικά, για το ενδεχόμενο εμφάνισης των χιλιάδων κατά λάθος προσκεκλημένων.

Όσο για τη μητέρα της 15χρονης, δήλωσε εξαγριωμένη και απαγόρευσε στην κόρη της να χρησιμοποιεί στον εξής τον υπολογιστή. Σε παρόμοιο περιστατικό, τον περασμένο Φεβρουάριο, το σπίτι τ��ς μια επίσης 15χρονης είχε υποστεί ζημιές 20.000 ευρώ, από… ανεπιθύμητους καλεσμένους.