Κυνηγοί τεράτων χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά εξοπλισμό σόναρ ώστε να βρουν αποδείξεις πως στη λίμνη Windermere της Αγγλίας υπάρχει ένα τέρας παρόμοιο με τη Nessie του Λοχ Νες.


Ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλές αναφορές για ένα μεγάλο πλάσμα που ζούσε στη λίμνη Windermere και στο οποίο έδωσαν το παρατσούκλι «Bow-Nessie». Ο Thomas Noblett, ιδιόκτητης ξενοδοχείου στην περιοχή έδωσε τη δική του «μαρτυρία»: «Ενώ κολυμπούσα ένιωσα ξ��φνικά κάτι σαν γιγάντιο ψάρι να περνά ξυστά από τα πόδια μου. Έπειτα, σηκώθηκε κύμα ενός μέτρου. Δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτό».


Κατά τη διάρκεια της«σάρωσης» της λίμνης με το σόναρ, οι κυνηγοί παρατήρησαν μια περίεργη ταραχήτου νερού με μήκος 14 μέτρων, αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τίποτα στο σόναρ. Άλλωστε, το να ψάξεις τη λίμνη Windermere δεν είναι κάτι εύκολο μιας και το βάθος της φτάνει τα 67 μέτρα ενώ το μήκος της αγγίζει τα 17 χιλιόμετρα.


Ο Dean Maynard, επικεφαλής της έρευνας δήλωσε πάντως : «Έχουμε πιο πολλές αναφορές για περίεργα πλάσματα στη λίμνη Windermereπαρά στη λίμνη του Λοχ Νες τα τελευταία χρόνια. Ίσως ήρθε η στιγμή να δοθεί περισσότερη προσοχή στη Bow Nessie».