Οι παρακάτω εικόνες απεικονίζουν τη εκπληκτική στιγμή κατά την οποία μια λιονταρίνα έχει μόλις σώσει τα μικρά της από επίθεση βούβαλων και μεταφέροντας τα με το στόμα, προσπαθεί να τα κρύψει σε ένα ασφαλέστερο μέρος.

Οι εικόνες εκτός από τρυφερές είναι και πολύ αστείες καθώς τα νεογέννητα λιονταράκια δεν φα��νονται να νιώθουν και πολύ άνετα την ώρα που τα κουβαλάει η μαμά τους.

Τα περισσότερα εξ΄αυτών είναι τόσο μικρά, που δεν έχουν καν ανοίξει τα μάτια τους και δεν ξέρουν να περπατούν ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τις συγκλονιστικές εικόνες περιγράφει εκστασιασμένος τη σκηνή που οι αφρικανικοί βούβαλοι πήγαν να επιτεθούν στη μαμά λιονταρίνα και τα μικρά της: «Δέκα από αυτούς, προσπάθησαν να τραβήξουν τη λιονταρίνα έξω από το θάμνο που κρυβόταν και έκρυβε τα μωρά της. Άρχισαν να σπάνε μερικά κλαδιά, και ήταν φανερό πως η λιονταρίνα ήταν πολύ φοβισμένη. Κάποια στιγμή άρχισε να βρυχάται για να τους φοβίσει. Εκείνοι έφυγαν και τότε η λιονταρίνα άρχισε να γλύφει τα μικρά της. Αφού είδε ότι όλα είναι καλά, απομακρύνθηκε μόνη της για να αναζητήσει ένα πιο ασφαλές μέρος. Όταν το βρήκε, τα μετέφερε ένα ένα με μεγάλη στοργή και ασφάλεια», περιγράφει εκστασιασμένος ο 37χρονος Ole Jorgen Liodden που ήταν μπροστά στο σκηνικό.

Δείτε τις τρυφερές εικόνες που αποδεικνύουν το μεγαλείο της μητρικής αγάπης στο ζωικό βασίλειο…