Αν ετοιμάζεστε να βάλετε συναγερμό για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, διαβάστε κι αυτό: επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το καλύτερο αντικλεπτικό για το σπίτι μας είναι... τα δέντρα!!!

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δασών των βορειοδυτικών ΗΠΑ, μερικά είδη δέντρων μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν το έγκλημα. Μάλιστα, οι ερευνητές μας δίνουν και συμβουλές κηπουρικής...

Χρησιμοποιώντας ως πεδίο έρευνας την πόλη του Πορτλαντ, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα μεγάλα και αραιά φυτεμένα δέντρα μπορούν να αποτρέψουν ληστείες σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ τα πολλά και μικρά δέντρα που είναι φυτεμένα κοντά το ένα στο άλλο ευνοούν την εγκληματικότητα!

«Πιστεύουμε ότι τα μεγάλα δέντρα σε αυλές και δρόμους μπορούν να μειώσουν το έγκλημα, στέλνοντας το σήμα σε ένα δυνητικό παράνομο ότι η γειτονιά τυγχάνει καλύτερης φροντίδας και, έτσι, ότι είναι πιο πιθανό να συλληφθεί», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών.

Όσο για τα μικρά δεντράκια; Αυτά -λέει η μελέτη- επιτρέπουν στους κακοποιούς να βρουν καταφύγιο και για τον λόγο αυτό πρέπει να τα κλαδεύουμε συχνά!