Η Χάιντι είναι ένα αλλήθωρο οπόσουμ. Το ιδιαίτερο ζώο με το περίεργο βλέμμα, πάντα γεμάτο έκπληξη και σύγχυση έχει αποκτήσει χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές. Για την ακρίβεια ξεπερνούν τους 110.000 στο Facebook.

H star-Χάιντι, γεννήθηκε το 2008 στην Ολλανδία και πρόσφατα μεταφέρθηκε στο Ζωολογικό Κήπο της Λειψίας στη Γερμανία. Οι γιατροί υποψιάζονται ότι ο συγκλίνων στραβισμός της, προκλήθηκε από κακή διατροφή κατά την παιδική ηλικία.

Η ίδια πάντως δεν δείχνει να ενοχλείται και προτρέπει τους διαδικτυακούς της φίλους, να την επισκεφθούν από κοντά. «Μπορείτε να με επισκεφθείτε από την 1η Ιουλίου 2011 στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας. Μέχρι τότε, όμως, θα χουζουρεύω στη χειμερία νάρκη μου» γράφει στον τοίχο της.

Η Χάιντι είναι 2,5 ετών και ανήκει στο είδος Didelphis virginiana, το μόνο μαρσιποφόρο που ζει στη Βόρεια Αμερική. H δημοφιλία της στην Γερμανία είναι αντίστοιχη με εκείνη του Paul, του χταποδιού του Ομπερχάουζεν που έκανε τις επιτυχημένες προβλέψεις κατά την διάρκεια του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Κυρίως όμως, η συμπαθής Χάιντι δείχνει να ξεπερνά σε δημοφιλία ακόμα και την πρώτη κυρία της χώρας, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι γιατί...

Πρώτη ανάρτηση: 14/01/2011 18.03