Πάτε στην εκκλησία συχνά; Έχετε αδυναμία στα… Θεία; Η πίστη σας εξιτάρει και δεν «ξεκολλάτε» από τα στασίδια και τα τροπάρια; Σε λίγα χρόνια θα θέλετε δίαιτα!

Ερευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern αποκάλυψε πως οι νέοι που εντρυφούν σε θρησκευτικές δραστηριότητες, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ως μεσήλικες!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες απέδειξαν το πώς η αυξημένη ενασχόληση με τα θρησκευτικά προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους. Κι αυτό γιατί οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νέοι που συμμετέχουν σε θρησκευτικές δραστηριότητες, είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν επιπλέον γεύματα την ημέρα πριν, μετά ή κατά την διάρκεια των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Τί δηλαδή; Πάς στην εκκλησία και σου ανοίγει η όρεξη; Οι επιστήμονες παρακολούθησαν το βάρος των συμμετεχόντων στην έρευνα, αλλά και παράλληλα την ηλικία, την φυλή, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα και φυσικά το δείκτη μάζας του σώματος. Η ομάδα της Σχολής έδειξε πως «οι έχοντες φυσιολογικό βάρος νέοι με μεγάλη θρησκευτική δραστηριότητα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι.


Παρ' όλα αυτά παρατήρησαν πως οι νέοι αυτοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να πιουν αλκοόλ ή να καπνίσουν και γενικά είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους.

Ε άμα είναι να μην χωράς από την πόρτα και μετά να θέλεις διαιτολόγο, τί να το κάνεις αγάπη μου το αμφίδρομο contact;