Ποιος θα το πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι τα τεύχη Spiderman από 12 σέντς που κόστιζαν θα έφταναν τα 1,1 εκατομμύρια δολάρια;Απίστευτο και όμως αληθινό!

Σε ιντερνετική δημοπρασία που έγινε το τεύχος του αμερικανικού περιοδικού Κόμικς στο οποίο ο Spiderman κάνει την πρώτη του Παγκόσμια εμφάνιση το 1962 πουλήθηκε στην τιμή του 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για το δεύτερο αστρονομικό ποσό που σημειώθηκε σε δημοπρασία για κόμικς. Το ρεκόρ του 1,5 εκατομμυρίου δολλαρίων πέτυχε πέρυσι το τεύχος του 1938 όπου ο Superman έκανε το ντεμπούτο του.

Ο διευθυντής του Αμερικανικού περιοδικού κόμικς της Marvel Αξελ Αλόνσο χαρακτηρίζει τον Spiderman ως ναυαρχίδα της εταιρίας ενώ δήλωσε πως το τεύχος με τίτλο «Αmazing Adult Fantasy» είχε προγραμματιστεί να ακυρωθεί πριν από τον αριθμό 15 και τελικά κατέληξε να σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρίας.

Και ο συνδημιουργός του θρυλικού ανθρώπου αράχνη Σταν Λι απορεί με την επιτυχία του Spiderman: «Τη δεκαετία του 1960 δεν μας είχε περάσει καν από το μυαλό να κρατήσουμε αρχείο από τα συγκεκριμένα τεύχη. Μάλιστα επειδή δεν είχαμε χώρο στο γραφείο, όποιος ερχότανε του δίναμε και ένα τεύχος» .

Όπως όλα δείχνουν αρχίζει μία άνθηση που μέχρι στιγμής σηματοδοτείται από επταψήφια νούμερα .Το Φεβρουάριο του 2010 το τεύχος «Detective Comics» όπου ο Μπάτμαν έκανε την πρώτη του εμφάνιση πωλείται στην τιμή των 1.075.500 δολαρίων.