Επειδή ήταν πολύ… μικρή, μια γυναίκα που εργάζεται ακόμη(!!!) για την πολιτεία της Νεμπράσκα, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να πάρει σύνταξη σε ηλικία «μόλις» 102 ετών, για να… απολαύσει τα γεράματά της!

Η Sally Gordon εργάστηκε για τρεις κυβερνήτες και στα 75 της απέρριψε την πρόταση να συνταξιοδοτηθεί. Αντ' αυτού επέλεξε να αρχίσει μια νέα καριέρα ως κλητήρας στην πολιτειακή Βουλή. Τα τελευταία 27 χρόνια μεταφέρει μηνύματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και φροντίζει να διατηρείται η τάξη κατά τις ακροάσεις των επιτροπών.

Η κατάσταση της υγείας της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της να αποχωρήσει από την υπηρεσία, είπε η ίδια. "Απλώς αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα", εξήγησε. Ντυμ��νη με ένα βαθυκόκκινο blazerκαι ένα φουλάρι στα γκρίζα μαλλιά της, η Γκόρντον είναι πρώην μοντέλο, γνωστή για την αγάπη της στα περίτεχνα καπέλα και τον έντονο τρόπο ζωής.

«Η συλλογή των καπέλων της θα έκανε τους Άγγλους αριστοκράτες να κοκκινίσουν από ντροπή», είπε ο γερουσιαστής Μπραντ Άσφορντ, που γνωρίζει την Γκόρντον από το 1987.

Η Gordon μεγάλωσε στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο αλλά στην εφηβεία της η οικογένειά της μετακόμισε στο Λίνκολν της Νεμπράσκα. Εκεί είδε με τα μάτια της τους Ιταλούς τεχνίτες που τοποθετούσαν τα μαρμάρινα πατώματα του Καπιτώλιου, το κτίριο όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα είναι κατά 23 χρόνια νεώτερό της. Πέρυσι, η οργάνωση "Η εμπειρία μετράει" - μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάε�� ηλικιωμένους να βρίσκουν δουλειά - ανακήρυξε την Gordon, ως Διακεκριμένη Γηραιότερη Εργαζόμενη των ΗΠΑ. Η Γκόρντον είπε ότι η τελευταία ημέρα της στη δουλειά θα είναι πολύ συγκινητική. «Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή. Ο Θεός δεν μας έδωσε κουμπί για να γυρνάμε πίσω. Μας έδωσε μόνο κουμπί για να σταματάμε και για να προχωράμε. Είμαι ακόμη νέα. Θέλω να απολαύσω τη σύνταξη», τόνισε. Ακούσαμε καλά;