Για τυρί από κατσικίσιο γάλα έχουμε ακούσει από αγελαδινό επίσης..Τυρί όμως από μητρικό γάλα πρώτη φορά. Ναι καλά διαβάσατε, το συγκεκριμένο τυρί φτιάχνεται από το γάλα των λεχώνων.

Γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα προσφέρουν το γάλα τους το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε εργοστάσιο γάλακτος και μετατρέπετε σε τυρί. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει εδώ, αλλά στη Νέα Υόρκη.

Η εφεύρεση του τυριού ανήκει στην Miriam Simun φοιτήτρια που κατοικεί στη Νέα Υορκη και στόχος της ήταν να δείξει την ικανότητα που έχει η σύγχρονη βιομηχανία να μεταμορφώνει το ανθρώπινο σώμα σε σε πηγή προϊόντων ικανών να καλύψουν κάποιες από τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες, ειδικά σε καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί.

Όσο για το αν είναι νόστιμο το «μητρικό τυρί», όσοι το δοκίμασαν είπαν πως είναι πολύ νοστιμότερο από τα άλλα.