Όταν η χημεία, η φυσική και η γαστρονομία ενώνονται το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Αυτό σκέφτηκε ο διάσημος σεφ, Φεράν Αντριά, ο οποίος μαγειρεύει χρησιμοποιώντας άζωτο.

Πρώτα σχεδιάζει τα φαγητά του σε 3D απεικόνιση στους υπολογιστές και μετά δημιουργεί.

Με την μοριακή μαγειρική κάτι μπορεί να μοιάζει με αυγό μάτι, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι ροδάκινο με γιαούρτι. Επίσης κάτι που οπτικά μοιάζει με χαβιάρι μπορεί να είναι σοκολάτα.

Αν θέλετε και εσείς να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό πάγο, δηλαδή άζωτο, το οποίο κάνει τα φαγητά να μοιάζουν υπέροχα και αχνιστά, σαν να έχουν βγει μόλις από τα κάρβουνα.

 

Tags: