Ένας διαφορετικός τοίχος-βιβλίο επισκεπτών!

Στο Αλάσιο της Ιταλίας

Ένας τοίχος-βιβλίο επισκεπτών!

Είναι σαν ένα τεράστιο άλμπουμ με αυτόγραφα προσωπικοτήτων. Ένας τοίχος κατά μήκος της μιας πλευράς του δρόμου Corso Dante Alighieri, στην πόλη Αλάσιο, στη Λιγουρία της Ιταλίας.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και αρκετά χρόνια μέσα στον 20ο, το Αλάσιο μετεξελισσόταν από παραθαλάσσιο θέρετρο αγαπητό στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις των Άγγλων σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό για τους ανθρώπους των γραμμάτων και το διεθνές jet set (αυτούς που λέμε «literati» και «gliterati»).

Και το Caff? Roma, ιδιοκτησία της οικογένειας Μπερίνο, έγινε στέκι όλων αυτών των διασημοτήτων. Ένας από αυτούς, στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ήταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Για να είμαστε ακριβείς, ο Χέμινγουεϊ ήταν από τους πρώτους που έβαλαν την υπογραφή τους στον εν λόγω τοίχο. Ο Αμερικανός συγγραφέας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του «Hollywood Walk of Fame» της Λιγουρίας.

Ο θρύλος θέλει τον ιδιοκτήτη του Caff Roma, τον Μάριο Μπερίνο, να συχαίνεται τον γυμνό τοίχο που ήταν απέναντι από το καφέ. Κατέβασε μιαν ιδέα να τον μετατρέψει σε κάτι πιο εντυπωσιακό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top