Αυτά είναι τα χειρότερα και άκρως επικίνδυνα παιχνίδια

Μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς αλλά και κίνδυνο πνιγμού

Tα σπάθια Fidget, ένα πλαστικό σπαθί μάχης Wonder Woman και ένα τηλεχειριστήριο Spider-Man, είναι κάποια  από τα παιχνίδια που φιγουράρουν στον ετήσιο κατάλογο των χειρότερων παιχνιδιών της ομάδας προστασίας των καταναλωτών για τις διακοπές.

Τα εν λόγω παιχνίδια  προκαλούν βλάβη και πρέπει αμέσως να απαγορευτούν.

Ο WATCH ισχυρίζεται ότι τα σπαρτάρια fidget περιέχουν μικρά κομμάτια που μπορεί να αποτελέσουν  κίνδυνο πνιγμού, το σπαθί της Mattel's Wonder Woman έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τραυματισμούς λόγω αμβλύς βίας και το σφύριγμα του Spider-Man του Marvel έχει πολλαπλές περιστρεφόμενες λεπίδες που μπορεί να οδηγήσουν σε οφθαλμούς και άλλους σωματικούς τραυματισμούς.

Η Ομοσπονδία Παιχνιδιών, μια ομάδα εμπορίου, απέρριψε τον κατάλογο ως "άσκοπα τρομακτικό" στους γονείς επειδή όλα τα παιχνίδια που πωλούνται στις ΗΠΑ πληρούν "αυστηρά" πρότυπα ασφαλείας. Επίσης, επέκρινε την οργάνωση για το ότι δεν δοκιμάζει τα παιχνίδια στα οποία εστιάζει.

Τα εθνικά πρότυπα ασφάλειας των παιχνιδιών είναι "ανεπαρκή", όπως φαίνεται από τον υψηλό αριθμό ανακλήσεων κάθε χρόνο, σύμφωνα με το WATCH.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός λέει ότι από τον Δεκέμβριο έχουν υπάρξει τουλάχιστον 15 ανακλήσεις που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 2 εκατομμύρια μονάδες επικίνδυνων παιχνιδιών.

Πηγή video ap

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top