Ένα απίθανο μωρό panda που το λένε Σιάνγκ Σιάνγκ!

Όλοι στον ζωολογικό κήπο είναι ξετρελαμένοι μαζί του!

Το νεογέννητο panda του Τόκιο, μεγάλωσε, αρχίζει να βγάζει τις πρώτες κραυγές και η κυβερνήτης της πόλης ανακοίνωσε πως ήρθε η ώρα να του δώσουν ένα όνομα.

Το μωρό panda, που ζει στο ζωολογικό κήπο της πόλης, Ueno, ονομάστηκε Σιάνγκ Σιάνγκ. Η Ιαπωνία γιόρτασε την γέννηση του ζώου, γεγονός που περίμεναν για σχεδόν τρεις δεκαετίες, τον Ιούνιο. Μητέρα του είναι η Σιν Σιν και πριν πέντε χρόνια είχε γεννήσει ακόμη ένα μωρό το οποίο όμως δεν τα κατάφερε.

Το όνομα Σιάνγκ Σιάνγκ επέλεξαν οι Ιάπωνες, ανάμεσα σε 333.000 προτάσεις και, όπως συνηθίζεται στην χώρα, δίνεται επίσημα στο άγριο ζώο 100 ημέρες μετά την γέννησή του.

 «Αυτό το όνομα θυμίζει άρωμα και είναι εξαιρετικά χαριτωμένο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Κόικε, κυβερνήτης του Τόκιο, μετέδωσε το Reuters. 

Το μωρό panda, όταν γεννήθηκε ίσα που χώραγε στην παλάμη ενός χεριού. Τώρα, όμως, μεγάλωσε αρκετά και ήδη ζυγίζει 6 κιλά. Μάλιστα, σιγά σιγά κάνει και μικρά βήματα.

Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι έφθασαν από την Κίνα το Φεβρουάριο του 2011, λίγο μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ένα αρσενικό πάντα που γεννήθηκε το 2012, ήταν το πρώτο μωρό που ήρθε στη ζωή, στον ζωολογικό κήπο, μετά από 24 χρόνια. Όμως, έξι ημέρες αργότερα, βρέθηκε αναίσθητο δίπλα στην μητέρα του και οι προσπάθειες να το σώσουν απέτυχαν.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top