Το αβοκάντο έγινε γλυκό σε εστιατόριο και κάνει θραύση! ΒΙΝΤΕΟ

Στη Νέα Υόρκη

Ένα γλυκό που μοιάζει με αβοκάντο σερβίρουν στο εστιατόριο, Empellon στη Νέα Υόρκη. Το πιάτο μάλιστα που κοστίζει 16 δολάρια, έχει γίνει viral, καθώς το βίντεο με το αβοκάντο καμουφλάζ έχει πάνω από 3.000.000 views και χιλιάδες shares στο Facebook.

chef patissiers ανακατεύουν αβοκάντο και lime και δημιουργούν πουρέ. Τοποθετούν το πουρέ σε σχήμα κουπ–πατ αβοκάντο, στη συνέχεια με χρώμα ζαχαροπλαστικής πρασινίζουν γύρω γύρω τον πουρέ, έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με το φρούτο.

Το γλυκό «αβοκάντο» σερβίρεται με... γιαούρτι, καρύδα και lime, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για γλυκό και όχι το φρούτο που όλοι ξέρουμε. 

«Στην αρχή βλέπουν ένα αβοκάντο και μας κοιτούν καλά καλά γιατί τους το φέραμε, μόλις το δοκιμάσουν, παθαίνουν πλάκα!», είπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Alex Stupak στο Insider.

Το αβοκάντο είναι αείφυλλο, ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού, όπου το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς, αφού ο καρπός του ήταν συστατικό της διατροφής τους. Στην συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές , στις Η.Π.Α., Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Κούβα και έφτασε στο Ισραήλ και την Αυστραλία. Στην Ευρώπη έφθασε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, όταν άρχισε η καλλιέργεια του στην Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ στην Ελλάδα έφθασε λίγο αργότερα από τις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του αβοκάντο αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια μετά από την αυξημένη ζήτηση του από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες εξάγεται. Καλλιεργείται δε σε περιοχές της Κρήτης όπου καταλαμβάνει οπωρώνες με πάνω από 50,000 δέντρα που καλύπτουν έκταση 2,500 στρεμμάτων. Η μέση ετήσια παραγωγή είναι περίπου 1 τόνος το στρέμμα. Η παραγωγική ζωή των δέντρων διαρκεί περίπου 35 χρόνια.

ΒΙΝΤΕΟ Insider

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top