Αγρότες στην δυτική Ιαπωνία κατάφεραν μετά από πολλές προσπάθειες να καλλιεργήσουν τετράγωνα καρπούζια, τα οποία όμως είναι και πολύ νόστιμα! 

Στην επαρχία Φουντεόκα της πόλης Ζεντσούτζι οι αγρότες μπόρεσαν να  «μεταμορφώσουν» το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, αλλάζοντας του σχήμα, διατηρώντας όμως την γεύση του.

Η καλλιέργεια τετράγωνων καρπουζιών δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Ιάπωνες, καθώς εδώ και 4 δεκαετίες πρωτοπορούν σε αυτό. 

Γιατί αποφεύγουν την καλλιέργεια των κλασικών στρογγυλών καρπουζιών; 

Τα στρογγυλά καρπούζια είναι δύσκολο να αποθηκευτούν και να κοπούν! Τα τετράγωνα μπαίνουν πολύ πιο εύκολα στα μικρά ψυγεία που είναι χαρακτηριστικά πολλών ιαπωνικών νοικοκυριών. Επιπλέον, τα καρπούζια είναι δημοφιλή δώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού! 

 

Tags: