Αν σας λέγαμε πως εκτός από μαύρο και λευκό ψωμί υπάρχει και μωβ θα μας πιστεύατε; Κι όμως λέμε την αλήθεια.

Βέβαια ακόμη δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά στην Σιγκαπούρη. Οι επιστήμονες έκαναν μία δεκαετία για να το φτιάξουν, επειδή ήθελαν κάτι πιο υγιεινό στο τραπέζι τους.

Το μωβ ψωμί είναι πλούσιο σε  ανθοκυανίνες στις οποίες και οφείλει το φωτεινό του χρώμα. Οι ανθοκυανίνες συναντώνται στο μαύρο ρύζι, στα σταφύλια και στις γλυκοπατάτες.

Σε αντίθεση με το λευκό ψωμί, το μωβ χωνεύεται πιο εύκολα και είναι αντιοξειδωτικό.

Tags: