ΑΥΤΟΣ είναι ο καρπός του έρωτα ανάμεσα σε τίγρη και λιοντάρι

Είναι ο Τσάρος και είναι "λίγρης"

Ο Τσάρος είναι ένα μωρό "λίγρης", δηλαδή το αποτέλεσμα του παράνομου έρωτα ανάμεσα σε μια θηλυκή τρίγρη κι ένα αρσενικό λιοντάρι, στη νότια Ρωσία. 

Το μικρό χαριτωμένο ζωάκι έχει το χαρακτηριστικό μπεζ τρίχωμα που έχει το λιοντάρι, σε συνδυασμό με τις ρίγες της τίγρης. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο Τσάρος ανυπομονεί να πιει το γάλα του από το μπιμπερό του. Ο διευθυντής του πάρκου στο οποίο μένει ο Τσάρος, ο 'Ερικ Αϊραπετιάν, λέει ότι "δεν το αφήνουμε μέσα στο κλουβί, κάνει πολύ κρύο έξω. Το κρατάμε εδώ μαζί μας, κοιμάται και στο κρεβάτι μας".

Ο Τσάρος γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, τρέφεται με περίπου ένα λίτρο κατσικίσιο γάλα την ημέρα, κοιμάται 16 ώρες και παίζει όσο θέλει. "Η μητέρα του, η Πριγκίπισσα, η μοναδική τίγρης του πάρκου, δυσκολεύτηκε στη γέννα και δεν μπορεί να το θηλάσει. Γέννησε τρεις λίγρεις αλλά μόνο ο Τσάρος επέζησε", είπε ο Αϊραπετιάν.

"Μωρά σαν αυτά είναι εξαιρετικά σπάνια και γενικά είναι πιο αδύναμα από τα λιονταράκια ή τα τιγράκια, ενώ τα αρσενικά του είδους αυτού είναι στείρα", εξηγεί ο Ντμίτρι Μιλοσέρντοφ, ερευνητής στο Μουσείο Darwin της Μόσχας. "Αλλά αν τα φροντίζεις, μπορούν να μεγαλώσουν και να ζήσουν πολύ". 

"Όλοι ασχολούμαστε μαζί του, είμαστε πολύ περήφανοι για τον μικρό θησαυρό μας. Είναι μοναδικός, το λιοντάρι μας με τις ρίγες", είπε ο Αϊραπετιάν.

Η μαμά- τίγρης δεν έχει μέχρι στιγμής πρόσβαση στο μωρό της, ούτε ο πατέρας του, ο Καίσαρας. Ο λίγρης Τσάρος είναι ήδη δυόμισι μηνών, ζυγίζει μόλις 5 κιλά και είναι ακόμη πολύ μικρός και εύθραυστος για να γνωρίσει τους γονείς του.

 

Το χρονικό ενός παράνομου έρωτα

 

Η Πριγκίπισσα και ο Καίσαρας ζούσαν σε γειτονικά κλουβιά. Όταν ήρθε η εποχή ζευγαρώματος για την τίγρη, η διοίκηση του πάρκου βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: να παρουσιάσει τον Καίσαρα, το λιοντάρι, ως μνηστήρα ή να αντιμετωπίσει μια οργισμένη Πριγκίπισσα -τίγρη που απελιπισμένα αναζητά ταίρι;

"Τολμήσαμε να αφήσουμε μισάνοιχτο το διαχωριστικό ανάμεσα στα δύο κλουβιά, αρχικά. Στη συνέχεια, βλέποντας όλα όσα συνέβαιναν, πήραμε το ρίσκο να αφήσουμε τα δυο ζώα να βρεθούν τετ-α-τετ", είπε ο Αϊραπετιάν. "'Οταν μάθαμε ότι η τίγρης ήταν έγκυος, ήμαστε πανευτυχείς, είναι τόσο σπάνιος ένας λίγρης, υπάρχουν μόλις 20 στον κόσμο!".

Το μέγεθος του Τσάρου, προς το παρόν, δεν ξεπερνά αυτό μιας μεγάλης γάτας. Ο  Αϊραπετιάν λέει συγκινημένος ότι "συχνά τον παίρνει ο ύπνος στην αγκαλιά μου. Αλλά όταν ο μικρός μας βασιλιάς θα έχει μεγαλώσει, θα είναι σίγουρα βαρύτερος από τους γονείς του". 

Πράγματι, οι λίγρεις μπορεί να ζυγίζουν 400 και πλέον κιλά, ενώ το μέγιστο βάρος ενός τίγρη είναι σχεδόν 300 κιλά και αυτό ενός λιονταριού 250 κιλά.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο αιλουροειδές στον κόσμο βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι ο λίγρης Ηρακλής, βάρους 418 κιλών και μήκους 3,33 μέτρων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top