Τουλάχιστον 19 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες, όμως μια γυναίκα από το Τέξας είχε «τύχη - βουνό»: Αν και ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε την μπανιέρα του σπιτιού της όπου είχε προσπαθήσει να κρυφτεί και την στριφογύρισε στον αέρα, τελικά προσγειώθηκε ζωντανή, σώα και ασφαλής στο γειτονικό δάσος! 

Την απίστευτη ιστορία ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας των ΗΠΑ και σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο ανεμοστρόβιλος είχε ταχύτητα 130 μίλια την ώρα και ήταν τέτοιας ισχύος που παρέσυρε την στέγη ενός καταφυγίου δεκάδες μέτρα μακριά. 

Μια γυναίκα όμως που βρισκόταν στο σπίτι της και είχε τρέξει να κρυφτεί σε μια μπανιέρα. Αφού την στροβίλισε στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα, τελικά την «προσγείωσε» στο γειτονικό δάσος, με την γυναίκα να βγαίνει ζωντανή και χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό! 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας συνομίλησε μαζί της μετά το περιστατικό: «Άκουσε την προειδοποίηση για τον ανεμοστρόβιλο έτρεξε να κρυφτεί στην μπανιέρα. Το μόνο που θυμάται είναι ότι ο ανεμοστρόβιλος έφτασε από τα νοτιοδυτικά και πως ξερίζωσε ολόκληρη την πλευρά του σπιτιού της. Η μπανιέρα της ξεριζώθηκε και κατέληξε ακόμα μέσα στην μπανιέρα στο δάσος κοντά στο σπίτι της», λέει.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν ακριβείς λεπτομέρειες για το πόσο μακριά από το σπίτι της βρέθηκε η γυναίκα, ηλικίας περίπου 60 ετών, όμως επισημαίνεται πως εκτός από μερικές γρατσουνιές και το σοκ που υπέστη, είναι καλά στην υγεία της. 

Η μπανιέρα θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σημεία ενός σπιτιού για να προφυλαχθεί κανείς από έναν ανεμοστρόβιλο, καθώς είναι κολλημένη στο έδαφος.

Tags: