Μια παραλία που κρύβεται μέσα στο βουνό

Βρίσκεται στα νησιά Μαριέτα στο Μεξικό

Μια παραλία που κρύβεται μέσα στο βουνό

Από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου είναι αυτή που βρίσκεται στα περίφημα νησιά Μαριέτα, στο Μεξικό. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, στο οποίο βρίσκεται καλά κρυμμένη μια ολοκάθαρη, διάφανη παραλία.

Από διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείων, από το 1900 και μετά, προκλήθηκε αυτό το θαύμα της φύσης: μια μικρή παραλία που μοιάζει σαν να τρύπησε το βουνό κι εγκαταστάθηκε εκεί. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος ή κολυμπώντας, περίπου 15 μέτρα μέσα σε μια σπηλιά.

Τα νησιά Μαριέτα είναι ακατοίκητα και το 1960 χαρακτηρίστηκαν ως εθνικό πάρκο, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τις στρατιωτικές δοκιμές που πραγματοποιούσε το Μεξικό εκεί. Ήταν απαραίτητη η προστασία τους. Το πρόβλημα έγινε διεθνώς γνωστό κι έτσι οι Μεξικανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες.

Οι μόνες δραστηριότητες που επιτρέπονται στους επισκέπτες είναι το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και το καγιάκ, διατηρώντας, με τον τρόπο αυτόν, τον επίγειο παράδεισο άθικτο και προστατευμένο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top