Απίστευτο BINTEO: Οι πιο ακραίες ακτινογραφίες που είδατε ποτέ!

... και όμως αληθινό!

Απίστευτο BINTEO: Οι πιο ακραίες ακτινογραφίες που είδατε

Γνωρίζετε πώς ακριβώς προέκυψαν στην ιατρική επιστήμη οι ακτινογραφίες; Το 1895, ο φυσικός Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν ανακάλυψε τις ακτίνες-Χ και από τότε η ιατρική επιστήμη άλλαξε άρδην. Το μηχάνημα ακτίνων Χ λειτουργεί με την εκπομπή ακτινών υψηλής ενέργειας, παρόμοιων με των ακτινών του φωτός, αλλά περίπου 1.000 φορές μικρότερου μήκους κύματος, μέσα στο σώμα ενός ασθενούς.

Αυτές οι ακτίνες περνούν μέσα από το σώμα, και στη συνέχεια “ανακλούν” σε έναν ανιχνευτή ακτίνων Χ που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ασθενούς. Το μαύρο και άσπρο που βλέπουμε εμείς στην ακτινογραφία είναι στην πραγματικότητα μια “σκιά” των αντικειμένων που έχουν πιο μεγάλη πυκνότητα και τα οποία οι ακτίνες-Χ δεν κατάφεραν να διαπεράσουν καθώς διέρχονταν μέσα από το σώμα.

Παρά τα τόσα θετικά, οι ακτινογραφίες έχουν και κάποιους κινδύνους. Για παράδειγμα, οι ακτίνες-Χ εκπέμπουν και χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας. Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ασθενείς και σε όσους βρίσκονται κοντά στο μηχάνημα. Γι' αυτό και το μηχάνημα ρυθμίζεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να κατευθύνει τις ακτίνες μόνο στο σημείο του σώματος που είναι ανάγκη, για να περιοριστεί η έκθεση του ασθενούς σε αχρείαστη ακτινοβολία.

Αν και συνήθως οι γιατροί χρησιμοποιούν τις ακτινογραφίες για τη διάγνωση κάποιου κατάγματος, κάποιες φορές βρίσκονται προ εκπλήξεων που δύσκολα μπορούν να ξεχαστούν. Λόγω της αδυναμίας των ακτινών-Χ να περνούν μέσα από υψηλής πυκνότητας αντικείμενα, μια ακτινογραφία επιτρέπει στους γιατρούς να δουν κάθε λογής παράξενο αντικείμενο που οι ασθενείς κατά λάθος (ή και όχι...) έχουν βάλει μέσα στο σώμα τους.

Πατήστε play στο ακόλουθο βίντεο για να δείτε μια λίστα με μερικά από τα πιο παράξενα αντικείμενα που έχουν καταλήξει ποτέ σε μια ακτινογραφία...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top