​Μία βαφή που δεν κάνει μόνο ομορφότερο τον χώρο σου αλλά σου χαρίζει ρεύμα και ζεστασιά, εφηύραν Νοτιοκορεάτες ερευνητές.

Η θερμοηλεκτρική βαφή, όπως και ονομάζεται ανακαλύφθηκε σε μία εποχή δύσκολη όπου πολλά νοικοκυριά, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους με αποτέλεσμα να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Αυτή η μπογιά έχει την ικανότητα λοιπόν να μετατρέπει τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό κάνοντας έτσι ζεστό το σπίτι σας αλλά και φωτεινό.

Η σούπερ βαφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα κτίρια αλλά και σε μικρότερα σπίτια και το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, η μπογιά αυτή μπορεί να μετατρέψει την θερμότητα σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Την έρευνα έκαναν επιστήμονες του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST) και του Ινστιτούτου Ερευνών Ηλεκτροτεχνολογίας της Κορέας, με επικεφαλής τον Τζέ Σουνγκ Σον και δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature Communications».

Οι ίδιοι Νοτιοκορεάτες ερευνητές είχαν ανακαλύψει μια φωτοβολταϊκή βαφή, με την οποία βάφονται τα ηλιακά πάνελ και διευκολύνεται η παραγωγή ηλεκτρισμού από την ηλιακή ενέργεια.