Στο βιβλίο Γκίνες κατάφερε να μπει ένας Βέλγος σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί και οι 30 μαθητευόμενοι ζαχαροπλάστες του, οι οποίοι έφτιαξαν ένα εκλέρ μήκους 676,614 μέτρων.

Κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ, στη Β��λονία του Βελγίου, κάνει μία έκθεση σοκολάτας και πέρυσι εκείνος που κατείχε το βραβείο ήταν ένας Ελβετός αρτοποιός, ο οποίος είχε κατασκευάσει ένα εκλέρ σοκολάτας 503 μέτρων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η τοπική εφημερίδα «La Meuse» δικαστικός επιμελητής βρέθηκε στο υπόστεγο που παρασκευάστηκε το εκλέρ, ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο της Βερβιέ, στην επαρχία της Λιέγης, και επικύρωσε το ρεκόρ.

newego_LARGE_t_1101_54915383_type13172.jpg

«Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων", δήλωσε ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί στο δίκτυο RTL.be. "Ήδη χρειάζονται περισσότερα από 750 κι��ά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το γιγάντιο εκλέρ; Δεν πήγε στο στομάχι των δημιουργών του αλλά κόπηκε και πωλήθηκε προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Foyer Lucie".

Η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει βοήθεια σε παιδιά οικογενειών με προβλήματα, παρέχοντάς τους φιλοξενία και εκπαιδευτική βοήθεια.