Ότι η διασκέδαση δεν είναι προνόμιο μόνο των ανθρώπων σκέφτηκε, ένας Αμερικανός βιολοντσελίστας, και ��τσι δημιούργησε ένα μουσικό άλμπουμ για γάτες.

Στο cd που έχει τίτλο «Μουσική για γάτες» και κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου ο Ντέιβιντ Τέι, έχει διαθέσει περίπου 26 διαφορετικά όργανα που αναπαράγουν το γουργουρητό.

«Αυτός ο ήχος δημιουργεί την αίσθηση της ευτυχίας» εξήγησε ο Τέι, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας των ΗΠΑ και ερευνητής μουσικολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο δημιουργός μάλιστα παρουσίασε το έργο του στο «Lady Dinah's Cat Emporium», στο ένα από τα μπαρ για γάτες που βρίσκονται στο Λονδίνο. Ναι καλά διαβάσατε.

E6DF85B31C9D33F6CC2FF997D5B9052F.jpg

Σ’ αυτό το μέρος πάνε οι γά��ες με τους ιδιοκτήτες τους και για να διασκεδάσουν μιάμιση ώρα πρέπει να δώσουν 6 λίρες το άτομο-γάτα, χωρίς να πάρουν αναψυκτικά και γλυκά. Τους ήχους που έχει δημιουργήσει ο Ντέιβιντ Τέι, τους τροποποιεί στον ηλεκτρικό υπολογιστή προκειμένου να είναι πιο οικείοι στα αυτιά των γατιών.

Στο μπαρ, υπάρχει ένας ασπροκόκκινος γάτος, ο Ντόνι, ο οποίος εγκαταλείπει το αγαπημένο του ψεύτικο ποντικάκι και πλησιάζει τον βιολοντσελίστα ενώ η Λίζι, μια μαύρη γάτα με άσπρα σοσόνια στα πίσω πόδια, κοιτάζει γύρω της με περιέργεια.

Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, αρχικά είχε εκφράσει τον προβληματισμό πως η εν λόγω μουσική μπορεί να μην αρέσει στις γάτες, όμως εκείνες έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον απ’ ότι εκείνη