​Μία κοπέλα από την Τουρκία, η Ρουμέισα Γκελγκί, έχει ύψος 2,13 εκατοστά και θεωρείται η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο.

Η 19χρονη έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες και έχει τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στην πόλη Safranbolu στο Karabük της Τουρκίας, όπου διαμένει μαζί με την οικογένεια της.

ψηλότερη γυναίκα 1.jpg

Η ίδια, μιλώντας για την καθημερινότητά της, τονίζει πως από τα παιδικά της μόλις χρόνια, οι συμμαθητές της την κοίταγαν περίεργα λόγω του ύψους της. Η Ρουμέισ�� πάσχει από το σύνδρομο Γουίβερ, ασθένεια από την οποία έπασχαν περίπου 20 άτομα στον κόσμο το 1997 που γεννήθηκε.

Τα οστά της δυσκολεύονται να συγκρατήσουν το σώμα της με αποτέλεσμα η Rumeysa να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και να μετακινείται μόνο με τη βοήθεια των γονιών της ή με το πι.

«Ποτέ δεν ένιωσα δυστυχισμένη και θα το ξεπεράσω με την βοήθεια των γονιών μου. Το να είσαι κάτοχος ενός τέτοιου ρεκόρ είναι ένα πολύ καταπληκτικό πράγμα. Ξέρω ότι μόνο οι ειδικοί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν και ξέρω ότι είμαι ένας από αυτούς τώρα» δήλωσε η 19χρονη που το 2014 είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες.

ψηλότερη γυναίκα.jpg

Η μητέρα της 19χρονης είχε δύσκολη κύηση, όπως η ίδια εξομολογήθηκε, και γέννησε την Ρουμέισα σε εφτά μήνες.

«Ηταν πολύ ψηλή, είχε βαθιά βραχνή φωνή και τα πόδια της και τα χέρια της ήταν υπερβολικά μεγάλα, ενώ φαινόταν ασυνήθιστα μεγάλη. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν ήταν φυσιολογικό μωρό» είπε χαρακτηριστικά.