​Η καυτερή πιπεριά Aji Charapita που έχει μέγεθος μπιζελιού, είναι εγγενής στις ζούγκλες του Περού, δεν διαφέρει από τις άλλες μόνο στο μέγεθος αλλά και στην τιμή.

Για να την αγοράσει κάποιος θα πρέπ��ι να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει 35.000 δολάρια.

Το άγριο αυτό είδος πιπεριάς βγήκε τώρα στο εμπόριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκια διατηρώντας τη φρουτώδη της γεύση αλλά και σε μορφή σκόνης δίνοντας μία πιο πικάντικη όψη στα πιάτα.

Γνωστή με το παρατσούκλι «η μητέρα όλων των τσίλι» το Aji Charapita είναι η πιο ακριβή πιπεριά στον κόσμο και ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά μαζί με τη βανίλια και το σαφράν.

Μπορεί να είναι πανάκριβη είναι όμως περιζήτητη λόγο της υπέροχης γεύσης της.