Πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει για το δάσος της Νέας Σκωτίας που βρίσκεται στον Καναδά και… αναπνέει! Τώρα ήρθε η σειρά ενός πεζοδρομίου που βρίσκεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, στο Cadimare της Ιταλίας.

Πρόκειται για το πεζοδρόμιο που «αναπνέει», όπως το χαρακτηρίζει και η βρετανική Sun, και δείχνει ουσιαστικά το δάπεδο να σηκώνεται ρυθμικά κάθε φορά που το κύμα γλιστράει κάτω από την αποβάθρα.

Η εξήγηση έρχεται και στα σχόλια, όπου αναφέρεται: «Είναι απλά το νερό που έρχεται από κάτω. Μπορείτε να το ακούσετε να έρχεται από την άλλη πλευρά, καθώς μπορείτε επίσης να δείτε μια βάρκα που φαίνεται στο βάθος. Αυτό που είναι τώρα ενδιαφέρον να εξεταστεί είναι η δομική ακεραιότητα διότι προφανώς φαίνεται ότι υπάρχει λάθος εφόσον η παλίρροια εκτοπίζει κάτι εκεί, είτε πρόκειται για την πίεση του αέρ�� ή του νερού».

Αν και οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί πολλοί χαρακτηρίζουν το «φαινόμενο» τρομακτικό και σημειώνουν που φοβούνται ακόμα και να σταθούν στο σημείο για να το μαγνητοσκοπήσουν.