Mια πρωτότυπη ιδέα είχε ένας τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Κολούμπια. Ο Τζόνα Ρέιντερ «άνοιξε» ένα εστιατόριο στο δωμάτιο του, στη φοιτητική εστία.
Jones_JonahReider2392.jpg

Οι τιμές είναι λογικές. Από 10 έως 20 ευρώ για ένα μενού που περιλαμβάνει από 5 έως 6 πιάτα . Απλά πιάτα, απλές και καθαρές γεύσεις.

Ο Ρέιντερ μαγειρεύει στην κοινόχρηστη κουζίνα για τέσσερα άτομα τη φορά και ξεπατικώνει και μενού άλλων. Το τραπέζι «διπλώνει» ώστε να μην πιάνει χώρο. Το μικρό μέγεθος δεν στάθηκε ικανό να στερήσει από το εστιατόριο μια εξίσου μικρή ονομασία.
Jones_JonahReider2512.jpg

Pith (ψίχα) είναι το όνομα του και οι κρατήσεις ξεπερνούν κάθε φαντασία. Το Pith έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στους φοιτητές και αυτό οφείλεται στη δύναμη των ΜΜΕ.
Jones_JonahReiderFood2468.jpg

Το θέμα το φιλοξένησε πρώτη η εφημερίδα Columbia Spectator, μετά το πήρε η εφημερίδα New York Post με επόμενους ιντερνετικούς σταθμούς το Gothamist, για να καταλήξει στο Grubstreet και να αναδημοσιευθεί από το Slate.