Έχουμε δει πισίνες και πισίνες, σε ιδιαίτερες τοποθεσίες, σε πανέμορφα ξενοδοχεία ακόμα και σε… επικίνδυνα ψηλά μπαλκόνια. Σαν αυτήν όμως δεν έχουμε ξαναδεί! Ο λόγος για τη πισίνα Nemo 33, την βαθύτερη πισίνα στο κόσμο!
Η εν λόγω πισίνα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και δικαίως πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το ιδανικότερο μέρος για να εκπαιδευτούμε στις καταδύσεις, προτού επιχειρήσουμε μια πραγματική κατάδυση στη θάλασσα. Ο λόγος; Η πισίνα έχει 33 μέτρα βάθος και περιέχει 2,5 εκατομμύρια λίτρα ζεστό νερό (33 βαθμοί κελσίου).
;ςδ;ςδ.jpg
Πρόκειται πλέον για μια τουριστική ατραξιόν των Βρυξελλών, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσουν μια βουτιά με εκπαιδευτές καταδύσεων. Εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας του νερού, οι δύτες μπορούν να καταδύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ειδική στολή υγρού τύπου. Μάλιστα, υπάρχουν διάφορα υποβρύχια παράθυρα που επιτρέπουν στους εξωτερικούς επισκέπτες να έχουν θέα προς την πισίνα σε διαφορετικά βάθη.
Το κτηριακό σύμπλεγμα που φιλοξενεί την πισίνα, σχεδιάστηκε από τον Βέλγο ειδήμονα της κατάδυσης Τζον Μπίρνερτς για καταδυτική εκπαίδευση, αναψυχή και παραγωγή ταινιών το 2004.
κξηξκη.jpg
Αν τώρα αναρωτιέστε γιατί είναι το νερό στην πισίνα είναι στους 33 βαθμούς Κελσίου, αρκεί να σας πούμε ότι το όραμα του Τζον ήταν να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα προσομοιώνει καταδύσεις στην Καραϊβική. Ένιωθε ότι αυτού του είδους η εμπειρία θα είναι το αυτό που ντόπιοι και τουρίστες θα θέλουν περισσότερο και δεδομένου του αριθμού των επισκεπτών, φαίνεται να έχει μαντέψει σωστά. Από το 2004, πάνω από 100.000 αυτοδύτες έχουν επισκεφθεί το Nemo 33!
Εσείς θα κάνατε μια βουτιά;