Ο Όσκαρ δεν είναι ένας συνηθισμένος γάτος. Γιατί το λέμε αυτό; Ο λόγος είναι… ανατριχιαστικός, αφού «προβλέπει» τον θάνατο.

Το τετράποδο μεγάλωσε στο γηροκομείο Steere στο Road Island της πολιτείας Νew England των ΗΠΑ και έχει προβλέψει περισσότερους από 100 θανάτους.

gatos2.jpg

Ο 10χρονος γάτος πλησιάζει, παίζει και δέχεται τα χάδια μόνο ανθρώπων που πρόκειται να πεθάνουν μετά από λίγες ημέρες.

Το «χάρισμά» του έγινε για πρώτη φορά γνωστό μέσω ενός άρθρου στο π��ριοδικό «New England Journal of Medicine» το 2007, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε βαθμό που οι γιατροί του γηροκομείου αδυνατούν να εξηγήσουν.

gatos3.jpg
Η μοναδική θεωρία που έχει διατυπωθεί είναι ότι πιθανότατα μυρίζεται το θάνατο, εξαιτίας κάποιας φερομόνης στο σώμα όσων βιώνουν τις τελευταίες τους μέρες.

Ο γιατρός Ντέιβιντ Ντόουσα είπε: «Η απλή παρουσία του στο δωμάτιο κάποιου ασθενούς θεωρείται από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό ως μία σχεδόν απόλυτη ένδειξη του επικείμενου θανάτου τους, γεγονός που επιτρέπει στα μέλη του νοσοκομείου να ενημερώσει έγκαιρα τις οικογένειες τους».

gatos4.jpg
Και πρόσθεσε: «Πολλοί συγγενείς ασθενών μου έχουν πει ότι ο Όσκαρ προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε αυτούς και τους οικείους τους. Είναι ευγνώμονες, καθώς εξασφαλίζει ότι οι δικοί τους δεν αισθάνονται μόνοι τους τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους».