Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα κουταβι ράτσας Βίζλα, το οποίο χάθηκε από το σπίτι του στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και κατέληξε στην Πενσιλβάνια, δηλαδή 4000 χιλιόμετρα μακριά από τους ιδιοκτήτες του!

Το ταξίδι για τη μικρή σκυλίτσα, την Πένυ, ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου όταν ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες της στην ανατολική Ουάσινγκτον και χάθηκε.

Τότε εκείνοι στενοχωρέθηκαν και έκαναν τα πάντα προκειμένου να τη βρουν. Ακόμα και σελίδα στο Facebook έφτιαξαν προκειμένου να την εντοπίσουν.

«Όταν χάθηκε, θεωρήσαμε ότι το έσκασε και ότι δεν θα την ξαναβλέπαμε. Είμαστε χαρούμενοι και μόνο που ξέρουμε ότι είναι ζωντανή», δήλωσε η Κέντρα Μπράουν, η ιδιοκτήτριά της στον τηλεοπτικό σταθμό του Πίτσμπεργκ WPXI.

Ο εντοπισμός του μικρού κουταβιού έγινε από έναν φορτηγατζή, ο οποίος την είδε να περιπλανιέται στους δρόμους της μικρής κοινότητας Ρόγιαλ Σίτυ και την περιμάζεψε!

«Καταφέραμε να τον εντοπίσουμε κι όταν πληροφορήθηκε ότι ξέρουμε πως την έχει βρει, την άφησε σε έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών στο Ντε Μόινς της Αϊόβα», είπε χαρακτηριστικά η οικογένειά της.

Οι περιπέτειες, όμως της μικρής σκυλίτσας δεν σταματούν εδώ. Ήδη πάνω από 2.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, η Πένυ με άγνωστο τρόπο κατέληξε έπειτα από μέρες στα χέρια ενός κτηνιάτρου σε κτηνιατρική κλινική της Γουέστ Τάουνσιπ στην Πενσιλβάνια. Η κτηνιατρική κλινική Banfield επιβεβαίωσε ότι η Πένυ προερχόταν από την πολιτεία της Ουάσινγκτον διαβάζοντας το μικροτσίπ που έφερε.

Προτού επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες της, η Πένυ θα κάνει μία ακόμη στάση, από την Πενσιλβάνια, όπου φιλοξενείται, στην Περιφέρεια της Κολούμπια για να επιβιβαστεί σε πτήση της Alaska Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε για την περιπέτεια του μικρού κουταβιού στις 26 Δεκεμβρίου και θα την μεταφέρει δωρεάν στο σπίτι της στο Σιάτλ στις 2 Ιανουαρίου.

«Είμαι βέβαιη ότι αν μπορούσε να μιλήσει, θα είχε πολλές περιπέτειες να μας αφηγηθεί», σημειώνει η ιδιοκτήτριά της.