Κάποια πράγματα μοιάζουν σα να έχουν βγει από σενάρια επιστημονικής φαντασίας!

Όπως και η είδηση ότι ��νας ψαράς από την πόλη Όλμπανι της νοτιοδυτικής Αυστραλίας, έπιασε στα δίχτυα του ένα ψάρι… 84 ετών!

Το θηλυκό κοκκινόψαρο του είδους Centroberyx gerrardi αλιεύθηκε το Νοέμβριο του περασμένου έτους ως μέρος ενός προγράμματος αξιολόγησης της αλιείας της νότιας ακτής της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα κυβερνητικών οργανισμών και του Πανεπιστημίου Μέρντοκ.

Όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, Πίτερ Κόουλσον, οι ερευνητές πίστευαν πως θα εντοπίσουν ψάρια μεγάλης ηλικίας, αλλά ξαφνιάστηκαν ευχάριστα όταν ανακάλυψαν ότι το κοκκινόψαρο ήταν 84 ετών.

«Το 2013 χρονολογήσαμε περίπου 18.000 ψάρια σε ένα ειδικό εργαστήριο, με σκοπό την αξιολόγηση της υγείας των αποθεμάτων ψαριών της δυτικής Αυστραλίας», δήλωσε ο Τζέφρι Νόρρις, ερευνητής του κυβερνητικού Τμήματος Αλιείας.

«Τα κοκκινόψαρα των ορμών είναι μακρόβια με ωοτοκία κάθε έτος», δήλωσε ο Νόρρις. «Ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα καθώς βασίζονται σε μία καλή χρονιά κάθε μερικά έτη, επομένως όσο πιο μεγάλα είναι τόσο πιο υψηλή είναι η πιθανότητα να έχουν επιτυχημένη γονιμοποίηση», πρόσθεσε.