Μια απίστευτη είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστές έναν σκύλο, μια κτηνίατρο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ήταν Νοέμβριος του 2012, όταν μια 46χρονη γυναίκα ζήτησε την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον σκύλο της που είχε παγιδευτεί στο λαγούμι ενός κουναβιού.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν 23 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Μετά από 8 ώρες κατάφεραν να ελευθερώσουν το ζωάκι και να το επιστρέψουν στην ιδιοκτήτριά του.

dog.jpg
Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, αφού η κτηνίατρος κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 13.000 ευρώ στην Πυροσβεστική ως αποζημίωση για τη διάσωση του... σκύλου της.

Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια. Κατά τη διάρκεια της δίκης η Υπηρεσία επικαλέστηκε νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων είναι υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκαλούν τα ζώα τους.

Όσο για την 46χρονη και τον δικηγόρος της υποστήριξαν στο δικαστήριο του Βερολίνου ότι δεν χρειάζονταν τόσοι πολλοί διασώστες, αφού δέκα πυροσβέστες θα είχαν κάνει την ίδια δουλειά.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό, αφού η Πυροσβεστική δέχτηκε να μην της χρεώσει το κόστος ενός οχήματος και του πληρώματός του και έτσι το ποσό ανήλθε στις 10.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι η ιδιοκτήτρια του Σκίπερ θα βγάλει από την τσέπη της 5.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από την ασφαλιστική της εταιρεία.