Τυχερό μέσα στην ατυχία του φάνηκε ένα λιονταράκι, το οποίο εγκαταλείφθηκε από την μητέρα του λίγες ημέρες, αφότου ήρθε στον κόσμο.

Ο μικρούλης Πάρις, που ζει σε ένα ιδιωτικό ζωολογικό πάρκο στην Πολωνία βρήκε τη μητρική στοργή στο πρόσωπο μίας σκυλίτσας.

«Τα ζώα εγκαταλείπουν καμιά φορά τα μικρά τους, ακόμη και οι άνθρωποι το κάνουν κατά καιρούς. Όταν τον πήρα στα χέρια μου, η λιονταρίνα με πλησίασε και με άγγιξε με το κεφάλι της, σαν να μου έλεγε τον αναλάβω», είπε ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου κοντά στο Βόιτσικοφ, στην ανατολική Πολωνία, Κριστόφ Ζερντίσκι.

Η επόμενη κίνηση του Ζερντίσκι ήταν να εμπιστευτεί το μικρό λιονταράκι στην Κάρμεν, μια σκυλίτσα ράτσας παλαιού αγγλικού ποιμενικού (μπομπτέιλ) που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γεννήσει πέντε κουταβάκια.

«Στην αρχή η Κάρμεν ξαφνιάστηκε, όμως τον δέχτηκε πολύ καλά. Ασχολείται μαζί του, τον γλείφει, τον θηλάζει. Τα "αδέλφια" του τον δέχτηκαν επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε.

Ο Πάρις είναι φαγανός και γι’ αυτό το λόγο τρέφεται και με μπιμπερό, ενώ σε έναν μήνα η διατροφή του θα τροποποιηθεί αφού θα αρχίσει να τρώει και κρέας.