Ένα τεράστιο κουλούρι Θεσσαλονίκης που είναι κατασκευασμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο.

Θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και θα διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

«Θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσουμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο» εξήγησε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.

Από το ζύμωμα, στο ψήσιμο και στη συνέχεια στο «κόλλημα» των κουλουριών με γλάσο θα επιδοθούν για ώρες οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καταφέρουν να σχηματίσουν ένα τεράστιο κουλούρι που θα «αιχμαλωτίσει» το σύμβολο της πόλης, θέλοντας έτσι να «παντρέψουν» σε μια εικόνα τη γεύση με την ιστορία.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού της Κυριακής, οι αρτοποιοί θα μοιράζουν μικρότερα κουλούρια σε κατοίκους και επισκέπτες που θα βρεθούν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι–γίγας θα κοπεί και θα μοιραστεί σε κομμάτια σε όσους θέλουν να πάρ��υν μια μπουκιά από το ξεχωριστό παρασκεύασμα.