Φαίνεται τελικά πως οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ σκέφτονται πολύ τις γυναίκες. Ο λόγος; Ένα καινοτόμο προϊόν που οραματίζονται και που δύναται να λύσει τα χέρια του γυναικείου πληθυσμού.

Πρόκειται για μια νέα συσκευή που θα θυμίζει πρέσα – το γνωστό σίδερο κομμωτικής που ισιώνει την σγουρ�� και ατίθαση κόμη – και με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας θα βάφει τα μαλλιά στο πέρασμά της! Δύο σε ένα δηλαδή!

Η συσκευή που οραματίζονται οι Αμερικανοί επιστήμονες θα βασίζεται στη νανοτεχνολογία με τη βοήθεια της οποίας μπορεί κανείς να «τυπώσει» σχέδια στα μαλλιά ή να τους αλλάξει γενικότερα χρώμα.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της μεθόδου περίθλασης μιας κατευθυνόμενης ακτίνας ιόντων σε μια τούφα από καστανά μαλλιά, οι ειδικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ανταύγειες. Χρησιμοποιώντας τη Σπείρα του Αρχιμήδη – μια σπειροειδή καμπύλη με σταθερή απόσταση μεταξύ των δύο διαδοχικών περιελίξεων, γνωστή και ως επίπεδη έλικα – και μοτίβα μαθηματικών υπερβολών, οι επιστήμονες κατάφεραν να επιφέρουν αλλαγές ως προς το χρώμα της τρίχας.

Η τεχνολογία αυτή, αναφέρουν, θα μπορούσε να ενσωματωθεί μελλοντικά σε καταναλωτικά προϊόντα και συγκεκριμένα σε ηλεκτρικές συσκευές προκειμένου οι καταναλωτές να αλλάζουν εύκολα και γρήγορα το χρώμα των μαλλιών τους. Ιδανικός «υποψήφιος» για κάτι τέτοιο θα ήταν μια πρέσα μαλλιών.

Κατά τους ειδικούς, μέσω της απλής αλλαγής των ειδικών κεφαλών στη φουτουριστική συσκευή, ο χρήστης θα είναι σε θέση να επιτυγχάνει διαφορετικό χρωματικό αποτέλεσμα, με διαφορετική διάρκεια.

«Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετηθεί η συσκευή απευθείας επάνω στην τρίχα. Κάτι τέτοιο θα έχει πιο μόνιμο αποτέλεσμα μέχρι η τρίχα να μεγαλώσει και το χρώμα να «κατέβει»», εξηγεί ο καθηγητής Mηχανικής δρ Ζαΐντ Λέζεμαν.

«Ο άλλος τρόπος είναι να δημιουργηθεί μια συνοδευτική μαλακτική κρέμα η οποία θα τοποθετείται πριν από την εφαρμογή ως βάση και θα προσφέρει στην τρίχα μια προστατευτική επίστρωση πολυμερών. Μετά ο χρήστης θα εφαρμόζει το σχέδιο ή το χρώμα που θέλει, το οποίο θα μπορεί να «σβήσει» με ένα απλό λούσιμο. Κάτι τέτοιο θα του προσέφερε δηλαδή τη δυνατότητα να κάνει μια προσωρινή αλλαγή», προσθέτει ο ίδιος.

Εμείς απλώς αναμένουμε το προϊόν που θα ταράξει τα νερά στο χώρο της ομορφιάς…