Στην Ταϊβάν, κοντά στην πόλη Taichung υπάρχει ένα πανέμορφο μικρό χωριουδάκι, τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα στο κόσμο. Πού έγκειται η ιδιαιτερότητά του; Μα φυσικά στο ότι είναι ζωγραφισμένο απ΄ άκρη σ’ άκρη με χαρούμενα σχέδια και χρώματα που το κάνουν να ξεχωρίσει με την πρώτη ματιά.

1.jpg
Για το «μικρό Taichung», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι υπεύθυνος ο κ. Huang Yongfu, 90 ετών σήμερα. Ο Huang γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει ακόμα στο χωριό του, το οποίο αποφάσισε κάποια στιγμή να ζωγραφίσει ο ίδιος, εξ ολοκλήρου στο χέρι, θέλοντας να το διατηρήσει από την αλλοίωση του σύγχρονου πολιτισμού.

4.jpg
Θέλησε με τον τρόπο αυτό να αναδείξει την ομορφιά του και παράλληλα να διατηρήσει το παλιό χωριό, ούτως ώστε να μην κατεδαφιστεί για να δημιουργηθούν στη θέση του νεότερα κτίσματα.

3.jpg
Ο δεύτερος λόγος της καλλιτεχνικής δημιουργίας αφορά στη… μονοτονία. Ήθελε ο άνθρωπος να δημιουργήσει έναν όμορφο τόπο, όχι μονότονο, για τους συνταξιούχους.

6.jpg
Το χωριό μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστο στους περισσοτέρους, μέχρι την ημέρα που ένας φωτογράφος βρέθηκε στο διάβα του και διέσπειρε στη συνέχεια τις φωτογραφίες που τράβηξε. Από τότε αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας και το επισκέπτονται ετησίως πολλοί τουρίστες.

2.jpg