Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα θα βρεθούν από τις 27 Ιουνίου οι οδηγοί στους δρόμους του Καναδά.

Ο λόγος που αναφερόμαστε στην συγκεκριμένη ημερομηνία είναι γιατί τότε θα ξεκινήσει το ταξίδι του το hitchBOT, που έχει ως στόχο να διασχίσει τη χώρα με οτοστόπ.
Τώρα βέβαια θα αναρωτιέστε τι είναι το hitchBOT και για ποιο λόγο θα μπει σε μια τέτοια διαδικασία.

Πρόκειται για ένα «εξωστρεφές» και «χαρισματικό» ρομπότ, που χάρη στα κοινωνικά του χαρίσματα θα μπορέσει να ταξιδέψει στους δρόμους της χώρας.
ρομποτ2.jpg

Η συγκεκριμένη ιδέα προέκυψε το 2013 ως ένα project Καλών Τεχνών και πίσω από αυτή βρίσκονται η δρ. Φράουκε Ζέλλερ και ο δρ. Ντέιβιντ Χάρις Σμιθ, οι οποίοι δήλωσαν: «Συνήθως προβληματιζόμαστε σχετικά με το αν μπορούμε να εμπιστευτούμε τα ρομπότ…αλλά αυτό το πρόγραμμα ασχολείται με την άλλη πλευρά και ρωτά: μπορούν τα ρομπότ να εμπιστευθούν τα ανθρώπινα όντα. Θεωρούμε ότι το hitchBOT θα είναι αρκετά γοητευτικό και θα εμπνέει εμπιστοσύνη στις συζητήσεις του για να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές διασχίζοντας τον Καναδά».

Εκτός βέβαια από το χέρι με το οποίο θα κάνει οτοστόπ, το hitchBOT δεν θα είναι σε θέση να κινείται μόνο του. Χάρη στην τεχνητή του νοημοσύνη και το user interface design, το οποίο περιλαμβάνει αναγνώριση και επεξεργασία φωνής το ρομπότ θα είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή του θέση και να σχεδιάζει από εκεί και πέρα το ταξίδι του. Οι γνώσεις του προκύπτουν από μία Wikipedia API, η οποία και θα βοηθήσει στις συνομιλίες του με ανθρώπους.

Τέλος, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως το ρομπότ αυτό το διάστημα συναρμολογείται από τους ερευνητές της ομάδας του προγράμματος στο Τορόντο και το Χάμιλτον.

Οι φίλοι του θα μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του στο Twitter και στο Facebook καθώς το ρομπότ μέσα από τα social media θα περιγράφει τις εμπειρίες του.