Τη δεκαετία του ’60 η NASA αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα στις Παρθένες Νήσους, που στόχο είχε την επικοινωνία των ανθρώπων με τα δελφίνια.

MARG.jpg

Πως θα γινόταν αυτό; Οι εκπαιδευτές θα αναλάμβαναν να διδάξουν Αγγλικά στα θηλαστικά.

Μέρος αυτού του πειράματος ήταν και η Μάργκαρετ Χάου Λόβατ.Η νεαρή τότε κοπέλα άκουσε για το συγκεκριμένο πείραμα από τον αδερφό της, ενθουσιάστηκε και δίχως δεύτερη σκέψη ζήτησε από τον υπεύθυνο να λάβει μέρος.

MARGAR.jpg

Έτσι κι έγινε. Οι μέρες περνούσαν και η νεαρή τότε κοπέλα άρχισε να αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα δελφίνι, ονόματι Πήτερ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Μάργκαρετ αποφάσισε να ζήσει σε ένα σπίτι που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για τους δυο τους και η σχέση τους όσο και να σας φαίνεται περίεργο πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Η ίδια ανέφερε: «Στον Πήτερ άρεσε πολύ... να είναι μαζί μου. Τριβόταν στο γόνατό μου, στο πόδι μου ή στο χέρι μου και τον... άφηνα. Δεν ένιωσα ποτέ άβολα. Στην αρχή τον έβαζα σε ένα ειδικό ασανσέρ που είχαμε φτιάξει και τον έβαζα σε ειδική πισίνα για να παίξει με τα άλλα δελφίνια».

Ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως το να κάνει έρωτα με τον δελφίνι έγινε καθημερινότητα.

Και πρόσθεσε: «Ήταν σεξουαλική σχέση εκ μέρους του αλλά όχι εκ μέρους μου. Ήμουν εκεί για να γνωρίσω τον Πήτερ και αυτό ήταν κομμάτι του».

Σε ότι αφορά το πείραμα δεν είχε την κατάληξη που ήθελαν, αφού για πολλά χρόνια οι φήμες οργίαζαν λέγοντας πως οι ερευνητές έδιναν στα δελφίνια LSD κι αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τους φιλόζωους και όχι μόνο.


Τέλος να αναφέρουμε ό��ι η Μάργκαρετ μίλησε για πρώτη φορά για αυτή την εμπειρία της σε ένα ντοκιμαντέρ του
BBC με τίτλο «Το κορίτσι που μιλούσε με τα δελφίνια».