Το φως της δημοσιότητας είδε μια πρωτοφανής δικαστική απόφαση της Αυστραλίας, αφού για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ένας άνδρας κατάφερε να αναγνωριστεί ως «ουδέτερο» φύλο.

Πρόκειται για τον ακτιβιστή Μέι Γουέλμπι Νόρι, ο οποίος δηλώνει πλέον ευτυχισμένος καθώς έχει στα χέρια του μία ταυτότητα στην οποία αναγράφεται με «ουδέτερο» φύλο.

«Απροσδιόριστο» για την ακρίβεια, αφού η ταυτότητα γράφει sex: Non-specified.

Η απόφαση του Εφετείου της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει: «κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από κάποιον, που δεν θέλει να είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα, να είναι ένα ον ουδέτερο».


νοριταυτοτητα.jpg

Ο Νόρι, πλέον, απέκτησε νομική αναγνώριση στο δικαίωμά του να μην ταυτίζεται, ούτε με το ανδρικό, ούτε με το γυναικείο φύλο, ανατρέποντας τον ισχύοντα νόμο ότι όλοι ανεξαιρέτως στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου θα πρέπει να αναγράφονται με το ένα ή με το άλλο
φύλο.

Η υπόθεση της διακαούς επιθυμίας του Nόρι να είναι ένα όν ουδέτερο επίσημα, και στα μάτια του νόμου, ξεκίνησε το 2010 όταν η κυβέρνηση του αναγνώρισε το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά του ότι είναι «απροσδιορίστου γένους».

Μάλιστα, ένα μήνα μετά την αρχική απόφαση, ο Νόρι έλαβε μια επιστολή από το Ληξιαρχείο που έγραφε ότι «έγινε λάθος και δεν γίνεται να είναι γένους ουδετέρου!»

Όπως σας αναφέραμε παραπάνω τελικά ο Νόρι κατάφερε να δικαιωθεί κατά την εκδίκαση της ύφεσης.