​Μαγεύει το ταξίδι στην αρχαία πόλη Fenghuang, η οποία έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά της και βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της κινεζικής επαρχίας Hunan, στους πρόποδες ενός βουνού κατά μήκος της όχθης του ποταμού Tuo Jiang.

A7CC0CD2CB139DF8E111799D45675A9F.jpg
Η πόλη είναι πολύ καλά διατηρημένη, χωρίς μοντέρνες παρεμβάσεις, σαν να μην έχει περάσει ο χρόνος από αυτήν.

fenghuang2.jpg
Οι κάτοικοί της μιλούν αρχαίες διαλέκτους, τηρούν τα παραδοσιακά έθιμα και τις τέχνες, ενώ εκεί μπορεί κανείς να δει πολλά αρχιτεκτονικά δείγματα από τη δυναστεία των Ming (14ος αιώνας) και των Qing (17ος αιώνας).

fenghuang3.jpg

Έχουν διατηρηθεί και προστατευτεί πάνω από 200 αρχαία κτίσματα, π��ρίπου 20 μεγάλοι ή μικροί δρόμοι, 10 αρχαία σοκάκια καθώς και αρχαία τμήματα τειχών, πύλες εισόδων αρχαίων πύργων, αρχαία πηγάδια, τοξοτές γέφυρες, ναοί κ.ά., τα περισσότερα από τα οποία στην αρχική τους κατάσταση.

fenghuang4.jpg
fenghuang5.jpg
Η Fenghuang βρίσκεται σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή και εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, δεν υπέφερε ποτέ από πολέμους ή φυσικές καταστροφές.

fenghuang6.jpg
Από το 1795 μέχρι το 1937 κανένας από τους πολέμους που ξέσπασε δεν την επηρέασε. Ούτε κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής εισβολής χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Amusing Planet.

Με την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949 η Fenghuang «γλίτωσε» από τις μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικές παρεμβάσεις που έγιναν σε άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοί της αγκάλιασαν την πλούσια και πολύτιμη κληρονομιά τους, η τοπική κυβέρνηση επέβαλλε αυστηρούς κανόνες σε όλες τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στην περιοχή και έτσι διατηρήθηκε η αυθεντικότητα και η ακεραιότητα αυτής της αρχαίας πόλης.