​Η μικρή Charlotte Cook δεν μπορεί να σταματήσε�� να τρώει τα χαλιά και υφάσματα από τα έπιπλα του σπιτιού της.

Η Charlotte πάσχει από αυτισμό και από μια άλλη διαταραχή που ονομάζεται Pica και την κάνει να θέλει να τρώει συνεχώς υφάσματα.

Η μητέρα της τετράχρονης φοβάται ότι η διαταραχή αυτή μπορεί και να την σκοτώσει, τονίζοντας ότι η οικογένειά της δεν δέχεται την βοήθεια που απαιτείται για την περίπτωση της Charlotte.

Nikkicook-3235851.jpg

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ότι μπορεί κάποιο ύφασμα να φράξει τον φάρυγγά της και να της προκαλέσει μεγάλο κακό. Ο εφιάλτης μου είναι ότι θα πέσει για ύπνο και δεν θα ξυπνήσει π��τέ», είπε.

Ο παιδίατρος της μικρής τους έχει προειδοποιήσει ότι αν ανεβάσει πυρετό ή αρχίσει να κάνει εμετούς να την πάνε αμέσως στο νοσοκομείο.

Τα μαξιλάρια και τα μπράτσα από τους καναπέδες έχουν καταστραφεί, ενώ έχει φάει το χαλί στο δωμάτιό της, στο δωμάτιο της αδελφής της και στον ξενώνα.

«Αντικαταστήσαμε τα χαλιά με άλλα που έχουν πιο λεπτό πέλο, αλλά α έφαγε κι αυτά. Μέχρι και το λούτρινο σκυλάκι της έφαγε. Είναι κάτι σαν εθισμός. Μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω», είπε η μητέρα της.

pica-3235874.jpg

Η τετράχρονη δεν τρώει σχεδόν καθόλου κανονικό φαγητό, ενώ η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

Οι γιατροί τους έχουν πει πως μοναδική λύση είναι να ξεφορτωθούν όλα τα υφάσματα που μπορεί να φάει η μικρή, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού η οικογένεια δεν έχει τα χρήματα.

Οι γονείς είναι απελπισμένοι, αφού δεν έχουν και κανέναν να τους βοηθήσει με το πρόβλημα της μικρής. Τώρα κάνουν έκκληση να βρεθεί κάποιος να τους συμπαρασταθεί, ενώ ζητούν να υπάρξει και ενημέρωση για την συγκεκριμένη διαταραχή.